
دانلود کتاب راهنمای امنیت فناوری اطلاعات pdf
دانلود کتاب راهنمای امنیت فناوری اطلاعات pdf
تحویل اکسپرس
تحویل فوری و سالم محصولپرداخت مطمئن
پرداخت از طریق درگاه معتبرضمانت کیفیت
تضمین بالاترین کیفیت محصولاتپشتیبانی
پشتیبانی تلفنیدانلود کتاب راهنمای امنیت فناوری اطلاعات pdf
عنوان کتاب : راهنمای امنیت فناوری اطلاعات
مولفین : جورج سادوسکای ، جیمز اکس.دمپزی ، آلن گرین برگ، باربارا جی.مک
آلن شوارتز
مترجمین: مهدی میردامادی،زهرا شجاعی،محمدجواد صمدی
تعداد صفحات : 509
فرمت فایل : pdf
درباره کتاب :
مفهوم امنيت در دنياي واقعي مفهومي حياتي و كاملاً شناختهشده براي بـشر بـوده و هـست. در دوران ماقبـل تـاريخ، امنيـت مفهومي كاملاً فيزيكي را شامل ميشد كه عبارت بود از اصول حفظ بقا نظير امنيت در برابر حملة ديگران يا حيوانات و نيـز امنيـت تأمين غذا. بتدريج نيازهاي ديگري چون امنيت در برابر حوادث طبيعي يا بيماريها و در اختيار داشتن مكاني براي زندگي و استراحت بدون مواجهه با خطر به نيازهاي پيشين بشر افزوده شد. با پيـشرفت تمـدن و شـكلگيـري جوامـع، محـدودة امنيـت ابعـاد بـسيار گستردهتري يافت و با تفكيك حوزة اموال و حقوق شخصي افراد از يكديگر و از اموال عمومي، و همچنين تعريف قلمروهاي ملي و بينالمللي، بتدريج مفاهيم وسيعي مانند حريم خصوصي، امنيت اجتماعي، امنيت مالي، امنيت سياسي، امنيت ملي و امنيت اقتـصادي را نيز شامل گرديد. اين مفاهيم گرچه ديگر كاملاً محدود به نيازهاي فيزيكي بشر نميشدند، ولي عمدتاً تحقق و دسـتيابي بـه آنهـا مستلزم وجود و يا استفاده از محيطهاي واقعي و فيزيكي بود.
ليكن جهان در دهههاي اخير و بويژه در پنج سال گذشته عرصة تحولات چشمگيري بوده كه بسياري از مناسبات و معـادلات پيشين را بطور اساسي دستخوش تغيير نموده است. اين تحولات كه با محوريت كـاربري وسـيع از فنـاوري اطلاعـات و ارتباطـاتامكانپذير شده، از كاربرد رايانه به عنوان ابزار خودكارسازي (Automation) و افزايش بهرهوري آغـاز گرديـده و اكنـون بـا تكامـل كاربري آن در ايجاد فضاي همافزائي مشاركتي (Collaboration)، عملاً زندگي فردي و اجتماعي بشر را دگرگون ساخته است. بـه باور بسياري از صاحبنظران همانگونه که پيدايش خط و کتابت آنچنان تأثير شگرفي بر سرنوشت انسان برجاي گذاشته که مـورخين
را برآن داشته تا داستان زندگي بشر بر اين کره خاکي را به دوران ما قبل تاريخ و تـاريخ تقـسيم نماينـد، ورود بـه فـضاي مجـازي حاصل از فناوري نوين اطلاعات و ارتباطات نيز دورة جديدي از تمدن بشري را رقم زده، بنحوي كه انقلاب عصر اطلاعـات شـيوة انديشه، توليد، مصرف، تجارت، مديريت، ارتباط، جنگ و حتي دينداري و عشقورزي را دگرگون ساخته است.اين تحول بزرگ الزامات و تبعات فراواني را به همراه داشته كه از مهمترين آنها بوجود آمدن مفاهيم نوين امنيـت مجـازي يـا امنيت در فضاي سايبر ميباشد. با تغييري كه در اطلاق عبارت "شبكة رايانـهاي" از يـك شـبكة كوچـك كـارگروهي بـه شـبكهاي گسترده و جهاني (اينترنت) واقع گرديده، و با توجه به رشد روزافزون تعاملات و تبـادلاتي كـه روي شـبكههـاي رايانـهاي صـورت ميپذيرد، نياز به نظامهاي حفاظت و امنيت الكترونيكي جهت ضمانت مبادلات و ايجاد تعهد قانوني براي طرفهاي دخيل در مبادلـه
بسيار حياتي است. نظامهايي مشتمل بر قوانين، روشها، استانداردها و ابزارهايي كه حتي از عقود متداول و روشهاي سنتي تعهدآورتربوده و ضمناً امنيت و خصوصي بودن اطلاعات حساس مبادلهشده را بيش از پيش تضمين نمايند.
امنيت اطلاعات در محيطهاي مجازي همواره بعنوان يكي از زيرساختها و الزامات اساسـي در كـاربري توسـعهاي و فراگيـر ازICT مورد تاكيد قرار گرفته است. گرچه امنيت مطلق چه در محيط واقعي و چه در فضاي مجازي دستنيـافتني اسـت، ولـي ايجـاد سطحي از امنيت كه به اندازة كافي و متناسب با نيازها و سرمايهگذاري انجام شده باشد تقريباً در تمامي شرايط محيطـي امكانپـذيراست. تنها با فراهم بودن چنين سطح مطلوبي است كه اشخاص حقيقي، سازمانها، شركتهايخـصوصي و ارگانهـاي دولتـي ضـمناعتماد و اطمينان به طرفهاي گوناگوني كه همگي در يك تبادل الكترونيكي دخيل هستند و احتمـالاً هيچگـاه يكـديگر را نديـده و نميشناسند، نقش مورد انتظار خود بعنوان گرهاي مؤثر از اين شبكه متعامل و همافزا را ايفا خواهند نمود.